Huvudrätten bestod av kycklingfilé i en mango chutney sås och jasminris. Enkelt och gott!
4 pers.
1 grön paprika
4 kycklingfiléer
2 burkar creme fraiche
1 dl chilisås
1/2 flaska mango chutney
4 dl vispgrädde
riven ost
purjolök
Hacka paprikan och lägg i en eldfast form. Stek kycklingfiléer och lägg ovanpå.
Blanda samman creme fraiche, chilisås, mangochutney, och vispgrädde. Slå detta över kycklingen. Strö över riven ost. I botten purjolök.
Gratinera i ca 30 minuter i 225 grader.
Till efterrätt en cheescake som mitt barnbarn tillagade.
400 g digestive kex
100 g smör
800 g kesella
3 1/2 dl flrosocker
6 ägg
8 dl creme fraiche
4 gelatin blad
rivet citron skal från 2 st
Smält margarinet. Krossa kexen och blanda samman. Blötlägg gelatinet. Tryck ut i en form. ca 22 cm i diameter. Blanda kesella, florsocker, ägg, creme fraiche, och citronskal till en jämn smet som hälls i formen.
smält gelatinet och tillsätt detta i smeten. grädda i 150 grader tills massa har stelnat. 1-1 1/2 timm. Låt kallna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar