söndag 10 juli 2011

Afrikansk fläskfile

I receptet ingå bland ingredienserna mosad banan,som jag inte tog med,tycker man om smak av banan så rör det ner på slutet av tillagningen.
För 4 port.
600-700 g.fläskfile
salt,svartpeppar
Såsen: 2msk. smör,1 msk. curry,en och enhalv msk. vetemjöl,
2 dl. vatten,2,5 dl.vispgrädde,1 köttbuljongtärning
1 pressad vitlöksklyfta,ca. 2 tsk. citronsaft.
Putsa filen,skär 2 cm. skivor och stek i smör ca. 3 min. per sida.Salta och peppra,ta upp dom och lägg åt sidan.
Sås: fräs smör och curry,tillsätt mjölet,rör om,späd med vispgrädde och vatten.Smula ner buljongtärningen,
Smaksätt med vitlök och citronsaft.Lägg i köttet och låt det småputtra i 5min.Servera med ris eller potatis.
Vill man ha  mer av såsen, tillsätt mer grädde och curry.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar