En variant av den välkända wienerschnitzel,som kanske några ha provat på i Tyskland eller i Österrike.
4 pers.
4 skivor skinkinnanlår,inte för tjocka.
2.dl.vetemjöl,1 matsk.paprikapulver.
1 kg.potatis.
1 tesk. rosmarin,salt,peppar
3 dl. cremé fraiche, en liten bit pepparot.
sätt ugnen på 220 grader
skala och klyva potatisen och koka i 5 min.,häll bort vatten och låt svalna.Lägg dem i smort form,kringla lite olja över,krydda med rosmarin blandat med salt.20 min. i ugnen,känn efter med tandbetar
salta,peppra köttet,vänd schnitzlarna i mjölblandningen och stek gyllenbrun i lite olja och margarin.
Servera med kall sås som görs av cremé´fraiche och riven pepparot,grönsallad till.
Jättegod schnitzel - verkligen ett bra alternativ till den trad. wienerschitzeln.
SvaraRadera